Peliriippuvuus voi vaivata maailmanmestariakin – apu löytyi Restart-ohjelmasta

Restart on kahdeksan viikon mittainen verkkokurssi, joka on tarkoitettu digipelejä ongelmallisesti pelaaville. Ohjelmaan osallistuu myös World of Warcraft -pelin maailmanmestari Raakel ”Xenophics” Aaltonen, joka jakaa avoimesti oman kokemuksensa Restartista streameissaan

xenophics_kuva Jari Saukkonen

Restart on kahdeksan viikon mittainen verkkokurssi, joka on tarkoitettu digipelejä ongelmallisesti pelaaville. Ohjelmaan osallistuu myös World of Warcraft -pelin maailmanmestari Raakel ”Xenophics” Aaltonen, joka jakaa avoimesti oman kokemuksensa Restartista streameissaan. 

”Haluan pelata. Pelaaminen on ihanaa! Mutta haluaisin tehdä sen niin, että voisin nauttia pelaamisen hyvistä puolista ja päästä eroon huonoista”, Aaltonen pohtii streamissaan ennen Restart-ohjelman aloittamista.

Vaikka ammattipelaajavuosista on aikaa, peliriippuvuudesta kärsivä Aaltonen kokee yhä riittämättömyyttä pelatessaan, ja pelissä tapahtuneet asiat jäävät hänen mieleensä pyörimään.

Seuraa kokemusta myös Aaltosen YouTube-kanavalta.

Restart-ohjelma koostuu verkkokurssista ja valmentajan kanssa käydyistä puheluista, joiden tavoitteena pohtia pelaamista ja siihen liittyviä ajattelu- ja käyttäytymismalleja. Valmentajana toimii pelihaittatyön ammattilainen.

Aaltonen streamaa Restart-matkansa Twitch-palvelussa. Ensimmäisessä streamauksessaan hän täyttää Restart-ohjelman kyselyä ja pohtii, mitkä tekijät vetivät hänet pelaamisen pariin.

Samalla hän käy läpi kokemiaan vaikeita tunteita ja tarvettaan pelata virheettömästi etenkin naispelaajiin kohdistuvien ennakkoluulojen vuoksi. Toisella streamauskerralla seuraajat pääsevät näkemään Aaltosen ja valmentajan välisen keskustelun.

”Ohjelma ei pyri rajoittamaan pelaamistani, vaan päätän itse, miten pelaan. Restart auttaa minua pysymään päätöksessäni”, Aaltonen toteaa.

Kuva: Jari Saukkonen

Lue Aaltosen haastattelu täältä

Aaltosen streamien tallenteet löydät YouTubesta

Haen apua videopeliaddiktioon Restart viikon 1 alkukysely ja tehtävät

Pelasin, jotta mut hyväksyttäis Restart viikon 1 puhelu

Lue myös

Mitä on ongelmallinen digipelaaminen