Veikkauksen rahapeliautomaateilla pakollinen tunnistautuminen käyttöön 12.1.2021

Kauppojen, kioskien, liikenneasemien ja ravintoloiden peliautomaateilla edellytetään tunnistautumista 12.1.21 alkaen. Ilman sitä automaatteja ei voi pelata. Tällä hetkellä automaatit ja pelipaikat ovat kiinni koronatilanteen vuoksi lähes kaikkien sairaanhoitopiirien toiminta-alueilla.

Sanomalehti ja älypuhelin.

Veikkauksen hajasijoitettuja rahapeliautomaatteja voi tiistaista 12.1.2021 lähtien pelata vain tunnistautunut asiakas, kertoo Veikkaus tiedotteessaan.  Tunnistautuminen tapahtuu Veikkaus-kortilla, puhelimella tai Veikkauksen etuasiakkuuteen yhdistetyllä maksukortilla. Tunnistautuminen on kiinnitetty Veikkauksen henkilökohtaiseen pelitiin, jonka luomisen yhteydessä henkilöllisyys varmennetaan.

Rahapeliautomaatit kuuluvat korkean riskin nopeisiin onnenpeleihin ja niiden rooli rahapeliongelmissa on merkittävä.

”Oikein toteutettuna pakollinen tunnistautuminen auttaa ehkäisemään ja vähentämään rahapelihaittoja, mutta sellaisenaan se ei vielä ole ratkaisu peliongelmiin. Rinnalle tarvitaan riittävät ja pakolliset pelinhallintavälineet ja tappiorajat. Positiivista on, että jatkossa pelaaja voi estää automaattien pelaamisen itseltään. Lisäksi uudistus tehostaa nykyisellään huonosti toimivaa ikärajavalvontaa”, kertoo Peluurin yksikön päällikkö Inka Silvennoinen.

Nopeatahtisissa nettipeleissä käytössä oleva pakollinen tappioraja tulee käyttöön fyysisten rahapeliautomaattien osalta vasta kesällä 2021, samalla kun pakollinen tunnistautuminen laajenee koskemaan myös Veikkauksen pelisalien automaatteja.

”Nykyinen 2 000 euron kuukausittainen pakollinen tappioraja on liian korkea. Harvan talous kestää niin suuria rahapelitappioita”, toteaa Silvennoinen.

Veikkauksen tavoitteena on, että kaikki pelaaminen on tunnistautunutta vuoteen 2023 mennessä. Pakollisen tunnistautumisen laajentaminen kaikkeen rahapelaamiseen on mukana parhaillaan lausuntokierroksella olevassa arpajaislakiluonnoksessa.

Veikkaus seuraa koronan kehittymistä sairaanhoitopiireittäin. Tällä hetkellä automaatit ja pelipaikat ovat kiinni lähes kaikkien sairaanhoitopiirien toiminta-alueilla.