Xenophics käsittelee ensimmäisen kerran elämässään peliongelmaansa Restart-ohjelman avulla

Twitch-streamaaja Raakel "xenophics" Aaltonen pääsee tekemään unelmiensa yhteistyötä Restart-ohjelman kanssa, joka auttaa digipelejä ongelmallisesti pelaavia. Xeno tekee itse Restart-ohjelman ja streamaa koko prosessin avoimesti Twitchissä. Jakamalla oman kokemuksensa hän haluaa auttaa myös muita saman ongelman kanssa painivia.

Kuva: Jari Saukkonen

xenophics_kuva Jari Saukkonen

World of Warcraft -pelin maailmanmestari on saavuttanut aikoinaan pelissä kaiken, mitä kuvitella saattaa. Silti kahden vuoden terapiajaksossa esiin nousevat kerta toisensa jälkeen kymmenen vuotta vanhat kokemukset maailman huipulta. Lisäksi nykyinen pelaaminen vie helposti enemmän aikaa, kuin xeno haluaa, pelipäivinä häntä ärsyttävät kavereiden yhteydenotot ja pelissä hänestä tuntuu riittämättömältä.

“Täytin 32, ja myönsin vihdoin itelleni terapiassa, että oon ollut peliaddikti monta kertaa elämässäni. Että pelaaminen todella vaikuttaa mielialaani, ihmissuhteisiini, halukkuuteni tehdä muita juttuja ja kiinnostukseeni rakkaita ihmisiä ja harrastuksia kohtaan. En voinut tehdä muuta kun lopettaa, kun ymmärsin kuinka epäterveitä ajatuksia minulla oli pelaamisen suhteen. Oli musertavaa tajuta, että en pysty itse muuttamaan omaa ajattelutapaani”, myöntää xeno.

Pelaaminen ja sen hyvät puolet ovat puolen vuoden pelaamattoman jakson aikana kuitenkin olleet mielessä monta kertaa. Eikä tilannetta helpota lainkaan se, että pääkaupunkiseudulla koronarajoitusten vuoksi aika kuluu lähinnä kotona.

Kohti terveempää pelaamista - livenä

“Restart-ohjelma on mulle mahtava tilaisuus päästä käsittelemään omaa suhdetta pelaamiseen asiantuntijoiden opastuksella. Haluaisin ymmärtää, mitkä asiat pelaamisessa ovat minulle tärkeimpiä, ja oppia keskittymään niihin. Samalla haluaisin tutustua myös niihin asioihin, jotka aiheuttavat riippuvuutta ja oppia rajaamaan niitä pois”, iloitsee xeno.

Xeno tekee koko Restart-ohjelman avoimesti streameissaan. Streamit sisältävät sekä itsenäisen tehtävien osuuden, että valmentajan kanssa käytävän puhelinkeskustelun. Xenon matka Restart-ohjelmassa on myös loistava tilaisuus hänen yhteisölleen ja muille pelaajille peilata omia ajatuksiaan ohjelmassa nouseviin ajatuksiin. Antoisin osuus on kuitenkin joka streamissa käytävä keskustelu, jossa xenon yhteisö juttelee yhdessä kokemuksistaan sekä rohkaisee ja tukee toisiaan.

Xenophicsin Twitch-kanava

Hae mukaan Restart-ohjelmaan

Seuraa xenon matkaa

Xenophics streamaa etenemistään Twitch-kanavallaan. Sunnuntaisin xeno tekee verkkokurssin tehtäviä, keskiviikkoisin taas luvassa on keskustelu valmentajan kanssa. Molempiin streameihin kuuluu chat yleisön kanssa.

Tervetuloa seuraamaan xenon matkaa läpi Restart-ohjelman. Tähän artikkeliin päivitetään linkit xenon stream-tallenteisiin ohjelman alkamisesta sen lopuun asti.

  1. Jonossa

    Xeno joutuu pitämään taukoa streamaamisesta, jossa on vuorovaikutuksessa yleisön kanssa, jotta voi kuntouttaa ääntään. Restart-ohjelman alkamista on siirretty myöhempään.

Professori-hahmo tutkii kummitus-hahmoja kiikareilla, laboratoriossa ja lopulta vapauttaa ne luontoon