Suomalaisia peliongelmaa ja peliriippuvuutta käsitteleviä sivustoja

Peliklinikka

Kun pelaaminen tuottaa ongelmia, Peliklinikka tarjoaa apua, hoitoa ja tukea.

Peliklinikka on erikoistunut rahapeliongelmiin, mutta klinikalta saa apua myös muusta digipelaamisesta ja netin liikakäytöstä aiheutuviin haittoihin. Palvelemme pelaajia, läheisiä ja heitä työssään kohtaavia ammattilaisia. Palvelumme ovat maksuttomia, ja osa palveluista ovat valtakunnallisia.

Peliklinikka sijaitsee Hakaniemessä Helsingissä.

Päihdelinkki

A-klinikkasäätiön palvelusivusto, josta löytyy muiden muassa peliriippuvuustestejä, Valtti & Hertta-keskustelufoorumit, vertaistarinoita sekä Raipe rahapelipäiväkirja.

THL – Pelihaitat

THL:n verkkopalvelun Pelihaitat-osio sisältää tietoa rahapeleistä ja peliongelmasta. Sivustolle on koottu tietoa ja työvälineitä rahapelihaittojen ehkäisyn ja hoidon tueksi.

Nimettömät pelurit (GA)

Suomen GA-ryhmien kotisivut. Tietoa GA-ryhmien toiminnasta, askelista, kokoontumispaikoista ja -ajoista.

Pelirajat’on-hanke

Pelirajat’on tarjoaa ongelmallisesti rahapelaaville ja heidän läheisilleen monipuolista vertaistukea. Tavoitteena on parantaa ongelmallisesti pelaavien ja heidän läheistensä elämänlaatua sekä lisätä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tietoisuutta rahapeliongelmista ja sen tunnistamisesta

Pelituki-hanke

Hankkeessa kehitettiin yhdessä lasten ja nuorten sekä heitä kohtaavien aikuisten kanssa keinoja riskipelaamisen tunnistamiseen, pelihaittojen ehkäisyyn ja ongelmalliseen pelaamiseen puuttumiseen. Hankkeen toteutuksesta vastasivat Sovatek-säätiö, Kehittämiskeskus Tyynelä ja Kuopion kriisikeskus. Toiminta-alueena on Itä- ja Keski-Suomi. Hanke toteutettiin vuosina 2012–2015.

Pelitaito-projekti

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toteutti viisivuotisen Pelitaito-projektin (2010–2014). Rahapelaamisen lisäksi projektissa käsiteltiin erityisesti lasten ja nuorten tietokone- ja konsolipelaamista sekä niistä aiheutuvia haittoja.