Testaa haittaako läheisesi rahapelaaminen

Rahapelaaminen aiheuttaa usein haittoja sekä pelaajille että heidän läheisilleen. Tämän kyselyn avulla voit arvioida aiheutuuko sinulle haittoja toisen ihmisen ongelmallisesta rahapelaamisesta. Saat myös kyselystä tietoa ja tukea tilanteeseesi.

Kyselymittarissa on ongelmallisesti rahapelaavien läheisille suunnattuja kysymyksiä, joiden avulla kartoitetaan haittojen määrää ja tyyppiä sekä vastaajan kokemusta testin käytettävyydestä ja hyödyllisyydestä. Kerättävä tieto on ensiarvoisen tärkeää ja tukee ongelmallisesti rahapelejä pelaavan läheisille suunnattavan palvelupolun kehittämis- ja tutkimustyötä. Kyselyyn vastataan täysin nimettömänä, eikä vastaajia voida tunnistaa kyselyn perusteella.

Kyselymittarin Peluurin sivuille on toteuttanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhteistyössä Peliklinikan (Socca - Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus) kanssa.

 

Lisätietoa

Mittarin alkuperälähde: Problem Gambling Significant Others Impact Scale: Nicki A. Dowling, Simone N. Rodda, Dan I. Lubman, Alun C. Jackson. The impacts of problem gambling on concerned significant others accessing web-based counselling. Addictive Behaviors 39:8, 2014 https://doi.org/10.1016/j.addbeh.2014.04.011.