Anstaltsvård eller Intensivvård för problemspelare

Anstaltsvård eller intensivvård som sker dygnet runt är menat för de problemspelare, för vilka öppenvårdens tjänster inte är tillräckliga. Kontakta oss, om du vill ha information om vård i ditt område. Peluuris hjälplinje stöder, ger råd och handleder i spelproblem. Öppet mån-fre 12-18, samtalet är kostnadsfri och anonymt.

Ring 0800100101
Nainen tukee toista halaamalla.

Om anstaltsvård

Det går att söka sig till anstaltsvård från hela Finland. Det krävs en betalningsförbindelse från hemkommunen, oftast söker man sig till anstaltsvård med en remiss från den öppna vården.  Vården kan också bekostas själv.

I anstaltsvården uppgörs det en rehabiliteringsplan tillsammans med kunden.

Som rehabiliteringsmetoder används olika terapiformer, gruppverksamhet och individuell verksamhet samt anpassning till att inte spela, till alternativa beteendemodeller och till en vardagsrytm.

Inom anstaltsvården får man också ny kunskap, en möjlighet att lugna ner sig samt ökad självkännedom och förbättrade överlevnadsstrategier. 

Ryhmäkeskustelua.

Anstaltsvård på svenska

Pixnekliniken

En vård- och rehabiliteringsenhet för män och kvinnor som behöver fundera över sitt riskbruk, missbruk eller beroende av alkohol, läkemedel, droger eller spel.

Till Pixnekliniken

Titta också

A-klinikan Päihdesairaala

Terapier, kurser och anstaltvård på finska