Mietitkö hakemista Peli poikki -ohjelmaan?

Peli poikki -ohjelma on maksuton 8 viikon mittainen tutkimusmatka oman rahapelikäyttäytymisen tutkimiseen. Karttana toimivat ohjelman tehtävät ja matkakumppanina verkkoterapeutti. Yhteyttä pidetään viikoittain.

Silmälasipäinen mies miettii läppärin äärellä.

Peli poikki -ohjelmassa tarkastellaan suhdetta rahapelaamiseen tehtävien avulla yhdessä verkkoterapeutin kanssa. Verkkoterapeutit ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet pelihaittatyöhön. Monelle avartavaa on ylipäätään se, että puhuu peliongelmastaan avoimesti jollekin ulkopuoliselle, jotkut ensimmäistä kertaa. Takana on jo tärkein ja ehkä vaikein askel: Se, että on myöntänyt itselleen tarvitsevansa apua.

Pelaamisesta kannattaa puhua

Peliongelman luonteeseen kuuluvat ajatukset ”kyllä tämä tästä, hoidan tämä itse, turha huolestuttaa muita”. Nämä ajatukset ylläpitävät pelaamisen kierrettä ja peliongelmaa. Rohkaisemme sinua puhumaan pelaamisestasi joko läheiselle, ammattilaiselle tai vertaiselle. Apua on lupa hakea vaikkei pelaaminen olisikaan vielä aiheuttanut vakavia ongelmia. Ensimmäinen askel puhumiseen voi olla yhteydenotto Peluuriin. Auttavassa puhelimessa ja chatissa sinulle vastaa ammattilainen, jonka kanssa voit käydä läpi tilannettasi. Häneltä voi myös kysyä vinkkejä avun hakemiseen.

Monenlaista tukea on tarjolla

Peli poikki on tehokas ja hyvin suosittu ohjelma, johon otamme mukaan uusia osallistujia muutaman kerran vuodessa. Löydät tiedon seuraavasta ajankohdasta nettisivuiltamme. Tutustu tarkemmin Peli poikki -ohjelmaan.

Seuraavaa hakuaikaa odottaessasi suosittelemme hakemaan muutakin apua.

Moni miettii avun hakemista pitkään ja harmittelee: "Olisinpa hakenut apua aikaisemmin." Koskaan emme ole kuulleet jonkun hakeneen apua turhaan. Kokemuksemme mukaan pelinongelma syvenee ajan ja toistojen myötä.

Peli poikki -ohjelmaan ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset, jotka haluavat tutkia suhdettaan rahapelaamiseen. Jos haluat tietää lisää Peli poikki -ohjelmasta tai muista palveluista peliongelmiin, voit soittaa tai chatata meille. Tärkeintä on, ettet jää yksin rahapelaamisen kanssa!