Restart-ohjelma videopelaajille

Tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille suunnattu maksuton Restart-ohjelma on verkkokurssi ja oma valmentaja, joiden avulla voit parantaa pelaamisen hallintaa. Ehkä pelaaminen karkailee hanskasta tai läheiset ovat kommentoineet pelaamistasi – tai sitten et vielä tiedä, millaisen muutoksen edessä olet.

Rekisteröitynyt käyttäjä, kirjaudu ohjelmaan tästä

Restart-ohjelma digipelaajille

Restart-ohjelmassa muutos lähtee itsestä. Tehtävien ja valmentajan avulla pääsee pohtimaan, kaipaako pelaamiseensa muutosta, mikä on oma tavoite sekä millaista tukea tarvitsee ja miten haluaa muutoksessa edetä.

Ohjelma on tarkoitettu täysi-ikäisille tietokone-, mobiili- ja konsolipelejä pelaaville ja kestää noin kahdeksan viikkoa. Tueksi ohjelma tarjoaa viikoittain etenevän verkkokurssin sekä puhelut oman valmentajan kanssa.

Tukea muutosta etsivälle

Pelaaminen on monelle rakas harrastus. Kuten muutkin harrastukset, pelaaminen vaatii aikaa ja panostusta. Kaikille pelaaminen ei suinkaan aiheuta haittoja, eikä kaikki pelaaminen ole ongelmallista.

Joillekin pelaamisen hallinta voi olla hankalaa, jolloin pelaaminen kuormittaa muuta elämää tai läheisiä. Osa saattaakin pohtia, kaipaisivatko omat pelitavat muutosta.

Restart on arkeen helposti mukautuva palvelu, joka tarjoaa tukea muutoksen polulla.
Ohjelmaan osallistuessasi saat:

  • Kahdeksan viikon ohjatun verkkokurssin.
  • Oman valmentajan, jonka kanssa keskustelet viikoittain.
  • Tukea pohdintaan ja raamit työskentelylle
  • Kyselyitä, tukea ja tietoa.
  • Säännölliset yhteydenotot varsinaisen ohjelman jälkeen.

Muutos lähtee itsestä

Restart-ohjelmassa pelaaja pääsee arvioimaan, mikä rooli pelaamisella elämässä itselle on ja kokeeko sen mutkistavan arkea. Jos tarvetta muutokselle löytyy, auttaa ohjelma löytämään vaihtoehtoja uusien tavoitteiden toteuttamiseksi. Tehtävät ja valmentaja eivät kerro miten pitäisi muuttua, vaan tarjoavat näkökulmia ja apua ratkaisujen löytämiseksi.

Osallistua voi ympäri Suomen

Restart-ohjelmaan osallistutaan verkkopalvelussa. Kurssin viikkotehtävät ja puhelut valmentajan kanssa alkavat noin viikon kuluessa hakemuksen täyttämisen jälkeen. Ohjelma on helposti arkeen sovitettavissa. Ohjelman voi myös keskeyttää milloin tahansa niin halutessaan.

Restart-ohjelma auttaa arvioimaan omaa pelaamista ja tukee matkaa kohti itse asetettuja tavoitteita.

Hae mukaan ohjelmaan!

Lisätietoa

Ongelmallisesta digipelaamisesta voit lukea lisää tietopankistamme.

Mitä Restartissa työskentely on? Seuraa xenophicsin matkaa läpi ohjelman

Restart-ohjelma on maksuton ja siihen voi osallistua nimettömänä. Ohjelmaan osallistumiseen ei myöskään tarvitse lähetettä terveydenhuollosta. Työskentelyn ytimessä ovat osallistujan oma kokemus sekä halu arvioida pelaamistaan.

Restart-ohjelman sisältö on suunniteltu digipelaajien tarpeita ajatellen. Palvelun toimintatapoihin on otettu mallia Peli poikki -ohjelmasta, joka on rahapelaajien keskuudessa ollut suosittu ja tuloksekas.

Osallistujan suostuessa kyselyissä kerättyjä vastauksia voidaan käyttää myös tieteellisessä tutkimuksessa. Tutkittavat aineistot käsitellään siten, ettei vastauksia voida henkilöidä tai vastaajaa tunnistaa. Tutkijat tai opinnäytetyön tekijät voivat hakea Peluurilta tutkimuslupaa aineiston käyttöön.

Digipelihaittoihin erikoistunut Restart-hanke (2019–2022) käynnistyi STEAn tukemana vuonna 2019 osana Peluurin ja Sininauhaliiton toimintaa. Siksi voimme tarjota palvelun käyttäjille maksuttomana.

Jos sinulla on kysyttävää, voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Lue Restartin projektipäällikön haastattelu: Oma pelikokemus tuo ymmärrystä pelihaittatyöhön