Striimaajan paluu videopeliaddiktion äärelle

Twitch-striimaaja Raakel "xenophics" Aaltonen jatkaa yhteistyötä Restart-ohjelman kanssa, työstääkseen monimutkaista suhdettaan pelaamiseen. Xeno tekee viime vuonna aloittamansa Restart-ohjelman loppuun ja striimaa koko prosessin avoimesti Twitchissä. Jakamalla oman kokemuksensa hän haluaa auttaa myös muita ongelman kanssa painivia.

Kuva: Jari Saukkonen

xenophics_kuva Jari Saukkonen

Aaltonen on World of Warcraft -pelin maailmanmestari, joka pelasi legendaarisessa Paragon-killassa vuosina 2009–2011. Vuosia kilpauransa jälkeen hän tajusi, että suhde pelaamiseen ei ole pelkästään terveellä pohjalla. Hän on puhunut avoimesti asiasta muun muassa IS Esportsin ja HS Nyt-liitteen haastatteluissa.

"Aloitin mun Restart-matkan itseasiassa aikalailla tasan vuosi sitten. Silloin jouduttiin jättämään ohjelma tauolle odottamaan sitä, että mun ääniongelmat ratkeaa. Tuntuu tosi hyvälle palata aiheeseen nyt vuosi myöhemmin. En pelaa tällä hetkellä siksi, että pelaaminen lipsahtaa niin helposti addiktion puolelle. Toivon ohjelmalta, että voisin löytää tavan pelata juuri niin casuaalisti kun haluan niin että pelaaminen oikeasti pysyisi kivana."

Rakentavaa keskustelua videopelaamisesta

Striimeissään xeno avaa suljetun maailman, johon monella ei ole pääsyä. Hän näyttää mitä ongelmallinen pelaaminen ja avun hakeminen siihen tarkoittavat henkilökohtaisella tasolla, striimaamalla työskentelynsä Restart-ohjelmassa. Restart on kahdeksan viikon mittainen verkkokurssi, joka on tarkoitettu tietokone-, konsoli- ja mobiilipelejä ongelmallisesti pelaaville. Voit hakea ohjelmaan Peluurin sivuilla: Restart-ohjelma

Striimeissä xeno tekee ohjelman tehtäviä ja näyttää keskustelut ohjelman valmentajan kanssa sekä keskustelee katsojiensa kanssa aiheesta. Striimeistä on tullut lyhyessä ajassa ensimmäisiä julkisia paikkoja rakentavaan keskusteluun videopelaamiseen liittyvistä ongelmista.

Seuraa striimejä!

Seuraa striimejä xenon Twitch-kanavalla. Striimien tallenteet ovat nähtävillä Twitch'issä kahden viikon ajan niiden julkaisun jälkeen ja myöhemmin xenon YouTube-kanavalla. Linkit Twitch'iin ja YouTube'en päivitetään myös alla olevaan listaan.