Kasvokkaista ammattiapua peliongelmaan

Haittaako sinua oma tai sinulle tärkeän ihmisen rahapelaaminen? Älä jää yksin, tukea on tarjolla! Voit saada apua tilanteeseesi keskustelusta ammattilaisen kanssa.

Peluuri tukee neuvoo ja ohjaa peliongelmissa. Ole yhteydessä meihin, jos haluat selvittää millaista ammattiapua peliongelmiin löytyy paikkakunnaltasi.

Soita 0800 100 101
Hymyilevä nainen.

Paikallisia palveluita peliongelmaan

Jos haluat puhua peliongelmasta tai peliriippuvuudesta ammattilaisen kanssa kasvokkain, siihen on erilaisia vaihtoehtoja asuinpaikkakunnasta riippuen. Jos oman alueesi palveluiden selvittäminen tuntuu syystä tai toisesta hankalalta, ei hätää: me Peluurissa autamme sinua mielellämme löytämään oman paikkakuntasi palvelut.

Lue myös

Peliongelmasta toipuminen 

Mitä rahapeliongelma on?

Avohoito peliongelmiin helsinkiläisille

Tarjoamme keskusteluapua raha- ja digipeliongelmaan täysi-ikäisille ja heidän läheisilleen. Voit hakeutua palveluun soittamalla numeroon 040 152 3918. 

Jos emme pysty vastaamaan, jätäthän vastaajaan asiasi ja yhteystietosi. Pyrimme palaamaan yhteydenottoihin mahdollisimman pian.

Avohoito peliongelmiin VaKe -sotealueella asuville

Jos olet vantaalainen tai keravalainen, voit olla yhteydessä peliongelmiin liittyvissä asioissa Päihde- ja mielenterveyspalveluiden neuvonta- ja ajanvarausnumeroon p. 09 4191 1100 arkisin klo 9-13.

Saat tietoa ja apua rahapeliongelmiin, digipelaamiseen ja netin liikakäyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Palvelut on tarkoitettu täysi-ikäisille ongelmallisesti rahapelejä pelaaville, läheisille ja heitä työssään kohtaaville ammattilaisille.

A-klinikat 13 paikkakunnalla

A-klinikoiden palvelut peliongelmaan voivat olla joko maksuttomia tai maksullisia.

Myös se, miten hoitoon pääsee vaihtelee eri toimipisteissä. Selvitä siis oman paikkakuntasi A-klinikan käytännöt. Palveluihin ovat tervetulleita sekä rahapelaajat että heidän läheisensä.

Oman sotealueesi palvelut peliriippuvuuteen

Julkiset palvelut peliongelmiin ja peliriippuvuuteen ovat maksuttomia.

  • Peliriippuvuuteen voi hakea apua sotealueesi riippuvuuspalveluista. Palvelut ovat maksuttomia ja ne on tarkoitettu sekä rahapelaajille että heidän läheisilleen.
  • Palveluiden nimet vaihtelevat alueittain: ne voivat olla päihde- ja riippuvuuspalveluita tai mielenterveys- ja päihdepalveluita.
  • Tuen piiriin pääsee eri tavoilla asuinpaikkakunnasta riippuen. Selvitä mielenterveys- ja päihdepalveluiden käytännöt oman sotealueesi nettisivuilta ja/tai kysy neuvoa sotealueesi palveluohjauksesta.
  • Voit myös soittaa tai chatata Peluuriin ja autamme sinua mielellämme löytämään oman alueesi palvelut. Katso yhteystietomme ja aukioloaikamme sivun ylälaidasta.

Alueesi seurakunnan diakoniatyö

Diakoniatyön palvelut ovat maksuttomia. Sinun ei tarvitse olla kirkon jäsen.

Löydä alueesi seurakunta

Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi antaa keskustelutukea, hänellä on myös mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa. Voit hakea apua siitä evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnasta, jonka alueella asut.

Maksullisia palveluita rahapeliongelmiin

Kuopion kriisikeskus on erikoistunut peliongelmaan

Kuopion kriisikeskuksessa on tarjolla maksullisia palveluita sekä pelaajille että heidän läheisilleen. Palveluun voit hakeutua kunnan maksusitoumuksella tai voit maksaa hoidon itse.

Yksityisten yritysten maksullisia palveluita

Avominne päihdeklinikka

Yksityinen päihdeklinikka, joka tarjoaa maksullista hoitoa riippuvuuksiin Helsingissä, Riihimäellä, Lahdessa, Tampereella, Kokkolassa, Oulussa ja Espanjassa. Palvelut myös läheisille.

Contral Clinics

Yksityisen yrityksen tarjoama maksullinen avohoito-ohjelma riippuvuuksiin Helsingissä.

Kantamo

Yksityisen yrityksen tarjoamaa maksullista hoitoa riippuvuuksiin Kärkölässä ja Ähtärissä.

 

Haluatko keskustella tilanteestasi? Soita tai chattaa meille!

Peluurin auttava puhelin, avoinna ma-pe klo 12-18. Peluurin chat avoinna ma, ke ja pe klo 12-15. Kaikki Peluurin palvelut ovat maksuttomia.