Vertaistukea eri paikkakunnilla
Haittaako sinua oma tai sinulle tärkeän ihmisen pelaaminen? Älä jää yksin, tukea on tarjolla! Erilaisia vertaistukiryhmiä järjestetään useilla paikkakunnilla.
Peluuri tukee neuvoo ja ohjaa peliongelmissa. Ota yhteyttä meihin, jos haluat selvittää löytyykö paikkakunnaltasi vertaistukea peliongelmiin.
Soita 0800 100 101

Mitä vertaistuki on?
Vertaisten tuki on monelle tärkeä ja suuri apu peliongelmasta irrottautumisessa. Vertaistukiryhmissä tai muissa vertaistuen muodoissa kohtaavat ihmiset, jotka ovat joko käyneet tai käyvät parasta aikaa elämässään läpi samankaltaisia kokemuksia.
Tukea saadaan toisilta ajatuksia, tunteita ja kokemuksia jakamalla ja niihin samaistumalla. Vertaistuen arvomaailmaan kuuluu, että yksilö tulee hyväksytyksi ja kuulluksi tasavertaisena.
Vertaistukiryhmiä on saatavilla sekä kasvokkain että verkossa.

Pelirajat’on – vertaistoiminta
pelaajille ja läheisille
- Maksuttomia pienryhmiä sekä pelaajille että läheisille. Ryhmiä ohjaavat vapaaehtoiset vertaisohjaajat, joilla on omakohtainen kokemus ongelmallisesta rahapelaamisesta, peliriippuvuudesta tai läheisenä elämisestä.
- Vertaisryhmät kokoontuvat 10 kertaa ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen.
Katso paikkakunnat ja ryhmien aikataulut Pelirajat'on sivuilta
Pelirajat'on -ryhmächat
pelaajille ja läheisille
Pelirajat’on järjestää ryhmächatteja ongelmalliseen rahapelaamiseen, läheisenä elämiseen ja vertaistukeen liittyvistä aiheista. Chatissa voit keskustella luottamuksellisesti ja nimettömästi. Keskusteluja ohjaavat Pelirajat’on-toiminnan vertaisohjaajat, kokemusasiantuntijat ja työntekijät.
Pelirajat'on vertaispuhelin
pelaajille ja läheisille
- Pelirajat'onin vertaispuhelin tarjoaa rahapeliongelmista kärsiville pelaajille ja läheisille mahdollisuuden keskustella puhelimitse koulutetun vapaaehtoisen vertaisen kanssa.
Nimettömät pelurit, GA
pelaajille
"GA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa voidakseen ratkaista yhteisen ongelmansa sekä auttaakseen toisia tervehtymään pakonomaisesta pelaamisesta."
GA:n auttavassa puhelimessa päivystää vertainen joka päivä klo 16 - 19 numerossa 040-810 9161.
Katso ryhmien kokoontumispaikat ja -ajat Nimettömät Pelurit sivuilta
Nuorten pelaajien ryhmä Turussa
"Mietityttääkö pelaaminen? Tervetuloa 15–29-vuotiaille tarkoitettuun peliongelmaisten ryhmään. Ryhmässä saat tietoa peliriippuvuudesta ja opit keinoja, joilla hallita pelaamista. Pääset keskustelemaan pelaamiseen liittyvistä asioista muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa."
Ryhmän järjestää Turun Nuorten palvelut syksyllä ja keväällä. Ryhmä kokoontuu 12 kertaa.
Ryhmä ongelmapelaajille Espoossa
Espoon mielenterveys- ja päihdepalveluissa järjestetään ajoittain ryhmiä ongelmapelaajille.
Kysy mahdollisista ryhmistä Espoon mielenterveys- ja päihdepalveluista
Katso myös:
Haluatko keskustella tilanteestasi? Soita tai chattaa meille!
Peluurin auttava puhelin on avoinna ma-pe klo 12 - 18 ja chat ma,ke ja pe klo 12-15. Kaikki Peluurin palvelut ovat maksuttomia.