Testejä pelaamisen arviointiin

Omaa rahapelaamistaan voi arvioida erilaisilla testeillä. Ammattilainen voi asiakastyössä arvioida pelaamista yhdessä asiakkaan kanssa. Ole yhteydessä meihin, jos kaipaat vinkkejä tai tukea rahapelaamisen tunnistamiseen tai puheeksiottoon tai haluat tietää palveluista peliongelmiin.

BBGS -rahapelitesti

  • Testillä voi arvioida rahapelaamista ja halukuutta muuttua. Varsinaisessa BBGS-mittarissa on kolme pelaamista koskevaa kysymystä. Peluurin mittariin on lisätty yksi muutoshalukkuutta kartoittava kysymys.
  • Brief Biosocial Gambling Screen perustuu Amerikan psykiatriayhdistys APA:n peliriippuvuuden kriteereihin.
  • Testin peliongelmia koskevien tietojen lähde: Suomalainen rahapelaaminen 2015

Testaa pelaatko liikaa

PGSI -rahapelitesti

Testi auttaa kartoittamaan pelaamiskäyttäytymisen haitallisuutta ja sitä, onko pelitapoja syytä muuttaa.

PGSI -testiin

SOGS-R South Oaks Gambling Screen

Testin avulla voi arvioida, kuinka ongelmallista rahapelaaminen on. Testin perusteella ei voi tehdä diagnoosia peliongelmasta. Sen tarkoitus on kiinnittää huomio niihin tekijöihin, jotka usein liittyvät ongelmalliseen pelaamiseen. Testi sijaitsee Päihdelinkissä.

SOGS-R testiin

Reikäleipätesti

Söikö reikä leivän? Rahapelaamisen reikäleipätestin avulla voi tarkastella pelaamisen vaikutuksia elämän eri osa-alueisiin. Testi sijaitsee Päihdelinkissä.

Reikäleipätestiin

Lie/Bet -testi

Vain kaksi kysymystä sisältävä testi, jossa myöntävä vastaus vain toiseenkin kysymykseen voi olla merkki rahapeliongelmasta:

  1. Oletko koskaan tuntenut tarvetta käyttää pelaamiseen yhä enemmän rahaa?
  2. Oletko koskaan joutunut valehtelemaan läheisellesi siitä, kuinka paljon pelaat?

Haluatko keskustella tilanteestasi? Soita tai chattaa meille!

Peluurin auttava puhelin, avoinna ma-pe klo 12-18. Peluurin chat avoinna ma, ke ja pe klo 12-15. Kaikki Peluurin palvelut ovat maksuttomia.