Rahapeliongelman tunnistaminen ja puheeksiotto

Mietitkö voiko asiakkaallasi olla peliongelma? Voit olla yhteydessä meihin, jos peliongelma mietityttää tai kaipaat vinkkejä puheeksiottoon. Peluurin auttava puhelin on avoinna ma-pe klo 12-18. Puhelu on maksuton.

Rahapelaaminen puheeksi -opas sote-ammattilaisille

Rahapelaamisen puheeksiotto voi ehkäistä vakavan rahapeliongelman kehittymisen. Tukiaineisto tarjoaa selkeän toimintamallin rahapelaamisen puheeksiottoon, ongelman tunnistamiseen ja lyhytneuvontaan.

Lataa Rahapelaaminen puheeksi -opas täältä

Rahapelaaminen puheeksi oppaan kansikuva.

Rahapelaamisesta selkokielellä

SELVIS-hanke 2021 on julkaissut yhteistyössä Tieto- ja tukipiste Tiltin ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT Ry:n kanssa selkokielisen oppaan rahapelaamisen puheeksioton tueksi.

Voit ladata PDF-muotoisen oppaan EHYT Ry:n sivuilta:

Testaa itsesi: Paljonko pelaat rahapelejä? (selkokieli) - EHYT ry

Miten ottaa rahapelaaminen huomioon työssä? 

Miten suomalaiset pelaavat rahapelejä? Millä tavalla rahapeliongelmia voi ehkäistä ja miten sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset voisivat työssään ottaa rahapelaamisen huomioon? Jakso on Ehkäisevä päihdetyö tutuksi -sarjaa

Kuuntele Rahapelit ja rahapelihaittojen ehkäisy -podcast Spotifyssa (36 min.)


Kohtaatko työssäsi rahapelaavan läheisiä? 

Suomessa noin 790 000 ihmisellä on lähipiirissään ongelmallisesti pelaava henkilö. Sote-ammattilaisen on tärkeää tunnistaa myös läheisen avun ja tuen tarve.

Kuuntele Rahapelaavan läheiset -podcast Soundcloudissa (23:58 min.)

Lue myös blogikirjoitus Peluurin perheterapia -kokeilusta Perheterapiaa pelihaittatyöhön

Remote video URL

Miten kohdata ongelmapelaajan läheinen?

Katso video: Peliklinikan ammattilaisten kokemuksia ongelmallisesti rahapelejä pelaavien läheisten kohtaamisesta. Videolla keskustelevat Hanna ja Elina.

 

Haluatko keskustella tilanteestasi? Soita tai chattaa meille!

Peluurin auttava puhelin, avoinna ma-pe klo 12-18. Peluurin chat avoinna ma, ke ja pe klo 12-15. Kaikki Peluurin palvelut ovat maksuttomia.