Mitä Restart-ohjelmassa tehdään?

Miten Restart-ohjelma etenee? Mitä aiheita verkkokurssilla käsitellään? Entä puheluissa? Näitä meiltä kysytään, joten päätimme kirjoittaa kattavan vastauksen kiinnostuneille. Annamme myös ohjelman osallistujien kertoa mitä he ovat kokeneet hyödylliseksi. Lainaukset ovat otteita osallistujien palautteista.

vuorikiipeilijä kiipeää ulos peliohjaimen muotoisesta heijastuksesta
 • yksi

  Viikko 1 – Pelihistoria ja pelaamisen merkitys

  “Kyllä se jotenkin avasi silmiä, kun pysähtyi ajattelemaan että miksi pelaa??”

  Pohdit miten pelaaminen on ollut osa elämääsi eri vaiheissa ja mikä siinä on sinulle tärkeää. Tutkit miten se vaikuttaa elämäsi eri alueisiin, missä toivot muutosta ja mitä haluat säilyttää. Osan lopuksi päätät haluatko jatkaa, jolloin saat oman valmentajan.

 • Luuri

  Puhelut

  ”Valmentaja osasi tuoda mukaan oikeita asioita ja kysyä oikeanlaisia kysymyksiä, jos itse en päässyt asiassa eteenpäin.”

  Jokaiseen verkkokurssin osaan kuuluu puhelu valmentajan kanssa, jonka sisältö määrittyy sinulle ajankohtaisten teemojen mukaan.

 • kaksi

  Viikko 2 – Pelaamiseni nyt

  ”Pisti miettimään mikä on tärkeää. Ajaudun helpon mielihyvän pariin aika automaatiolla. Sen huomaaminen auttaa rikkomaan kaavaa.”

  Mietit mikä on sinulle elämässä tärkeää. Tarkastelet rutiinejasi ja tyypillisiä pelitilanteita – toimitko niin kuin haluaisit toimia?

 • kolme

  Viikko 3 - Läheisen näkökulma ja vaihtoehtoiset suunnat

  “Tässä kohdassa tuli asioita esille, joita en olisi välttämättä ikinä itse huomannut.”

  “Sain keskusteltua asiasta kotona ja lähipiirissä. He eivät kokeneet ongelmaa niin isoksi koska eivät ole näkemässä, mutta lopulta ymmärsivät kuinka haastavaa se minulle on.”

  Selvität mitä vaikutuksia pelaamisella on tärkeälle ihmissuhteelle haastattelemalla valitsemaasi läheistä. Pohdit vaihtoehtojasi sekä tutkailet mitkä asiat heikentävät ja mitkä vahvistavat motivaatiota muutokseen.

 • neljä

  Viikko 4 – Tavoite muutokselle

  ”Se kirkasti pelaamisen roolin elämässäni ja koin, että se on ihan ok ja enemmänkin muut asiat ovat ne mistä remontti lähtee.”

  ”Konkreettinen sopimus ja raamitus pelaamiselle”

  Asetat tavoitteen tekemällä sopimuksen itsesi kanssa. Tavoite voi koskea pelaamisen määrää, laatua tai jotain aivan muuta. Mietit mitä asioita aiot muuttaa, jotta voisit paremmin.

 • viisi

  Viikko 5 – Kaikkiin ajatuksiin ei voi luottaa

  ”Se havainnollisti hyvin että mieleemme tulee monenlaisia ajatuksia ja niihin ei kannata tai tarvitse aina uskoa ja luottaa.”

  Tutustut ajatusten rooliin toiminnassasi. Pohdit myös sitä mitkä tekijät pelien suunnittelussa vetoavat sinuun. Valitset kokeiltavaksi keinon ottaa etäisyyttä ajatuksiin, joiden mukaan on liian helppo lähteä.

 • kuusi

  Viikko 6 - Valintatilanteet ja valintapiste

  ”Se opetti hahmottamaan parhaiten sitä, miten ajatukseni muuttuvat toimiksi ja kuinka ne ruokkivat toinen toistaan.”

  Mielessä, hiukan ennen toimintaa, sijaitsee valintapiste. Sen tunnistamisessa on muutoksen mahdollisuus. Pohdit valintatilanteita, valintojen tekemistä ja sitä, mihin omalla toiminnalla on mahdollista vaikuttaa.

 • seitsemän

  Viikko 7 - Aika ja tärkeysjärjestys

  ”Keskittyminen nykyisyyteen ja pohtiminen omalta osalta mihin aikaansa ja energiaansa haluaa käyttää suhteessa käytettävissä olevaan aikaan.”

  Pohdit asioiden tärkeysjärjestystä ajankäytön näkökulmasta.

 • kahdeksan

  Viikko 8 - Tähän asti kuljettu matka

  “Positiivinen kokemus ja haluan kiittää avuista ja työkaluista joita olen saanut. Toivottavasti tämä on uuden alkua.”

  Mietit missä olet onnistunut ja missä toivot muutoksen jatkuvan kurssin jälkeen. Loppukyselyssä arvioit tapahtunutta muutosta ja annat palautetta. Valmentajan kanssa sovitte seurantapuheluista.

Kiinnostuitko? Tervetuloa mukaan!

1. Tee hakemus

”Hyvin kartoittaa alkutilannetta ja nyt [verkkokurssin jälkeen] siihen onko muutosta tapahtunut, helposti pystyy arvioimaan onko muutosta tullut.”

Ohjelma alkaa kattavalla kyselyllä, jossa kartoitetaan lähtötilanteesi. Saat myös kertoa omin sanoin odotuksistasi ohjelmalle.

Tee hakemus Restartiin

2. Tarkkaile sähköpostiasi

Saat viikon sisällä sähköpostiisi tiedon hakemuksesi hyväksymisestä jonoon. Sen jälkeen odotat, että sinulle vapautuu ohjelmasta paikka.

3. Aloita

Kun saat meiltä taas sähköpostia, pääset täyttämään alkukyselyn ja aloittamaan verkkokurssin.

Lisätietoa

Lue lisää ohjelmasta

astronautti lukee karttaa