Testi rahapelaajan läheiselle julkaistu!

Pelaako sinulle tärkeä ihminen mielestäsi liikaa rahapelejä? Kuinka paljon tämä haittaa sinun elämääsi? Arvioi tilanteesi rahapelaajan läheiselle tarkoitetulla testillä!

Mies ja nainen katsovat paperista kuittia läppärin äärellä.

Kysymysten avulla voit pohtia omaa tilannettasi ja toisen pelaamisesta sinulle koituvia haittoja. Samalla saat tietoa rahapelaamisesta, tukea ja vinkkejä oman tilanteesi parantamiseen sekä tietoa palveluista, joista voit hakea tukea itsellesi.

Tee helppokäyttöinen testi rahapelaajan läheiselle

Lue lisää testistä rahapelaajan läheiselle


Peliongelma haittaa merkittävästi myös pelaajan lähipiiriä

Rahapelaaminen aiheuttaa usein haittoja sekä pelaajille että heidän läheisilleen. Tyypillisesti läheiset kokevat vaikeita tunteita, ihmissuhteet kuormittuvat ja taloudelliset vaikeudet aiheuttavat huolta. Jos sinulle tärkeän ihmisen pelaaminen aiheuttaa sinulle ongelmia, et ole yksin:

  • Noin joka viidennellä suomalaisella on ollut lähipiirissään vähintään yksi liikaa rahapelejä pelaava.
  • Rahapelaajien läheisistä noin 65 % on kokenut toisen pelaamisen itselleen haitalliseksi.

Liiallinen rahapelaaminen ei siis ole pelkästään pelaajien itsensä ongelma, vaan haittaa merkittävästi myös lähipiiriä.


Testi rahapelaajan läheiselle vastaa tarpeeseen

Vaikka rahapelaajien läheisiä on Suomessa paljon, ei heille ole aiemmin ollut tarjolla helppokäyttöistä testiä haittojen arviointiin. Juuri julkaistu testi on psykologien laatima ja asiantuntijoiden arvioima. Testin avulla myös ammattilainen voi ottaa rahapelaamisen haitat puheeksi rahapelaajan läheisen kanssa.

Peluurin sivuilta löytyvän testin on toteuttanut THL (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) yhteistyössä Peliklinikan kanssa. Testin sisällöstä ja teknisestä toteuttamisesta vastaa THL.

Tee testi rahapelaajan läheiselle

Lue lisää testistä rahapelaajan läheiselle