Rahapaeliongelman tunnistaminen ja puheeksiotto

Mietitkö voiko asiakkaallasi olla peliongelma? Voit olla yhteydessä meihin, jos peliongelma mietityttää tai kaipaat vinkkejä puheeksiottoon. THL on julkaissut yhdessä pelihaittatoimijoiden kanssa asiasta oppaan.
Peluurin palvelut on tarkoitetu myös ammattilaiselle. Peluurin auttava puhelin on avoinna ma-pe klo 12-18. Puhelu on maksuton.

THL:n julkaisema opas puheeksiottoon

Rahapeliongelman tunnistaminen, puheeksiotto ja lyhytneuvonta

Rahapelaaminen on Suomessa hyvin yleistä. Osalle ihmisistä rahapelaaminen aiheuttaa talouteen, ihmissuhteisiin ja terveyteen liittyviä ongelmia. Riskipelaamisen ja rahapeliongelman varhainen tunnistaminen on tärkeää.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset osaavat usein huomata rahapeliongelman ja auttaa asiakasta. Joskus rahapeliongelma jää kuitenkin muiden ongelmien varjoon tai asiakas ei halua vielä keskustella siitä. Rahapeliongelma saattaa myös olla vieras aihe työntekijälle, jolloin sen ottaminen puheeksi ja siihen tuen tarjoaminen ei ole itsestään selvää.

Tämä tukiaineisto tarjoaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille toimintamallin rahapelaamisen puheeksi ottamiseen, ongelman tunnistamiseen ja lyhytneuvontaan.

Lataa opas täältä

Rahapelaaminen puheeksi -oppaan kansikuva.

Haluatko keskustella tilanteestasi? Soita tai chattaa meille!

Peluurin auttava puhelin, avoinna ma-pe klo 12-18. Peluurin chat avoinna ma, ke ja pe klo 12-15. Kaikki Peluurin palvelut ovat maksuttomia.