Helsingin Hakaniemestä saa apua raha- ja digipeliongelmiin myös jatkossa

Valtakunnallinen rahapeliongelman tuen ja hoidon kehittämistyö muutoksessa - Helsingin Hakaniemestä saa apua raha- ja digipeliongelmiin myös jatkossa.

Ihmiset kulkevat sisään ja ulos Peliklinikan ovista. Piirroskuva.

Pelaajat ja heidän läheisensä saavat edelleen apua peliongelmiin, vaikka Peliklinikan palveluiden hallinnoinnissa ja kehittämistyössä tapahtuu muutoksia hankkeen päättymisen myötä.

Tieto- ja tukipiste Tiltin toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa normaalisti. Myös helsinkiläiset sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukkaat voivat edelleen hakeutua hoidolliseen keskusteluun ja jo sovitut tapaamiset jatkuvat normaalisti. Samoissa tiloissa jatkavat myös valtakunnallisen Peluurin verkossa toimivat palvelut sekä digipelaajille tarkoitettu Restart.

  • Jos rahapelaaminen vie liikaa aikaa omassa tai sinulle tärkeän ihmisen arjessa, tule Tilttiin. Sieltä saat tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan saman kokeneilta vertaisilta ja ammattilaisilta.  Voit tulla yksin tai läheisen kanssa ja asioida nimettömänä. Et tarvitse lähetettä. Tutustu Tiltin toimintaan täällä
  • Haluatko keskustella omasta tai sinulle tärkeän ihmisen pelaamisesta tai selvittää avun tarvettasi ammattilaisen kanssa?

    Jos olet yli 18-vuotias ja asut Helsingissä tai Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella, voit hakeutua maksuttomaan hoidolliseen keskusteluun ilman lähetettä. Henkilökuntaamme kuuluu sosiaaliterapeutti, psykologi ja sosiaalityöntekijä. Voit varata ajan arkisin numerosta 040 152 3918. Tavoitat meidät parhaiten klo 12–14.

Ammattilaiset voivat ohjata asiakkaita palveluihin entiseen tapaan

Käytännössä muutos ei vaikuta asiakkaille tarjolla oleviin palveluihin.

Ammattilaiset voivat ohjata ongelmallisesti pelaavia asiakkaita ja heidän läheisiään tuen piiriin entiseen tapaan. Sininauhaliiton pelihaittatyö ja Helsingin kaupungin sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen peliongelmien hoito jatkuvat nykyisissä toimitiloissa ainakin kesäkuun 2024 loppuun asti. Palvelut jatkuvat vielä tämän jälkeenkin, vaikka niiden fyysiseen sijaintiin saattaa tulla muutoksia. Hoidollisen keskustelun ajanvaraukseen on tulossa muutoksia maaliskuussa. Tiedotamme näistä muutoksista myöhemmin. 

Peliklinikan uraauurtava työ koottu loppuraporttiin

Peliklinikalla on tehty uraauurtavaa työtä suomalaisen rahapeliongelman kuvaamisessa ja hoidon kehittämisessä.

Peliklinikan monipuoliset palvelut ja monitoimijainen toteutusmalli ovat mahdollistaneet kehittämisen, tilastotietojen keräämisen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen.

Tätä kuvataan lokakuussa julkaistussa Peliklinikan loppuraportissa, johon on tiivistetty Peliklinikan toiminta vuosina 2010-2023. Ääneen pääsevät myös Peliklinikan asiakastyöntekijät, jotka kertovat asiakkaiden ja läheisten kohtaamisesta, toipumisen poluista ja rahapeliongelmia koskevasta yhteiskunnallisesta keskustelusta.
 

Laajemmin Peliklinikan toiminnasta kertoo Peliklinikka 10-vuotta -raportti

Lämmin kiitos kaikille asiakkaille tutkimuksiin, kehittämiseen ja vaikuttamistyöhön osallistumisesta!

Peliklinikan hankekumppaneita ovat Helsingin sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueiden lisäksi A-klinikkasäätiö, Sininauhaliitto, Sosped-säätiö, Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Lisätietoja antavat

  • Inka Silvennoinen, päällikkö, Sininauhaliiton pelihaittatyö, p. 040 760 8507, inka.silvennoinen(at)peluuri.fi (Peluurin ja Tieto- ja tukipiste Tiltin toimintaa koskevat yhteydenotot)
  • Aila Ronkanen, psykososiaalisen työn päällikkö, Helsingin kaupunki, 050 402 0888, aila.ronkanen(at)hel.fi (Helsingin kaupungin avohoitoon/hoidollisiin keskusteluihin liittyvät yhteydenotot)
  • Monika Eklund, päihdehuollon kuntouttavat palvelut, toimintayksikön esimies, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, 040 596 2920, monika.eklund(at)vakehyva.fi (Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen avohoitoon/hoidollisiin keskusteluihin liittyvät yhteydenotot)

Asiasta on julkaistu myös erillinen tiedote Peliklinikka -hankkeen yhteistyökumppaneille