Lähellä -vertaisryhmä rahapelaajan läheisille

Lähellä on verkossa toimiva vertaistukiryhmä rahapelaajan läheisille. Ryhmä kestää neljä viikkoa ja seuraavan ajankohta on 5.9. - 2.10.2022. Syksyn ryhmään haku avautuu 1.7.2022. Laita aika itsellesi ylös, luo OmaPeluuri -tili ja ilmoittaudu!

Ihminen suojaa sateenvarjolla toista sateelta.

Mikä on Lähellä -vertaisryhmä?

Jos olet rahapelaajan puoliso, vanhempi, isovanhempi, lapsi tai ystävä, olet lämpimästi tervetullut mukaan. Ryhmä on maksuton.

Ryhmän tarkoituksena on tukea sinun hyvinvointiasi. Pohdimme myös suhdetta pelaavaan läheiseen.

Ryhmästä saat arvokasta vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta. Saamasi tiedon ja tehtävien avulla voit pohtia, miten sinun kannattaa tilanteessa edetä ja millä keinoilla voit parantaa omaa hyvinvointiasi. Lue lisää rahapelaajan läheisen hyvinvoinnista

Miten pääsen mukaan ryhmään?

  1. Luo OmaPeluuri -tili täällä
  2. Klikkaa Tehostartti -valikkoa. Näet Lähellä - vertaistukiryhmä verkossa 5.9. alkaen -otsikon.
  3. Klikkaa sen alta Mene ryhmään -linkkiä ja olet mukana!
  4. Ohjaaja laittaa vahvistusviestin ryhmään pääsystä muutaman päivän sisällä.

HUOMAA: Lähetämme ryhmään hakeneille vahvistusviestin ja lisäohjeita OmaPeluurin viestilaatikkoon. Emme lähetä sähköpostia.

Piirroskuva ihmisestä läppärin ja työpöydän äärellä.

Mitä Lähellä-ryhmässä tehdään?

Teemme itsenäisiä tehtäviä suljetulla foorumilla. Jaamme kokemuksiamme ja tuemme muita kommentoimalla toistemme postauksia. Eri teemoihin keskittyvät viikkotehtävä tukevat omaa ajattelua ja toipumista sekä ohjaavat yhteistä keskustelua.

Viikko 1: Esittäytyminen ja alkutilanne

Viikko 2: Miten peliongelma vaikuttaa minuun ja läheiseeni?

Viikko 3: Oma hyvinvointini

Viikko 4: Miten tästä eteenpäin?

  • Ohjaajina toimivat Peluurin asiakastyöntekijä ja Pelirajaton koulutettu kokemusasiantuntija, jolla on oma kokemus läheisenä toipumisesta.
  • Järjestämme myös kaksi ryhmächatia iltaisin klo 17 – 18:30. Voit osallistua molempiin tai jompaankumpaan.
  • Jos haluat, voit myös osallistua ryhmähaastatteluun ja antaa arvokkaan palautteesi ryhmän kehittämiseen. Haastattelu toteutetaan Teamsissa.

Lähellä -vertaisryhmä on suunniteltu yhteistyössä ammattilaisten ja rahapelaajien läheisten kanssa.

Lähellä -vertaisryhmä rahapelaajan läheisille toteutetaan osana opinnäytettä

Lähellä -ryhmä on pilotti, joka toteutetaan osana Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogi yamk -opinnäytetyötä. Kaikki ryhmään ja sen kehittämiseen kuuluvat asiat dokumentoidaan. Kaikki aineisto käsitellään nimettömästi opinnäytetyötä varten.

Lähellä -ryhmän tarkoituksena on tukea hyvinvointia verkossa tapahtuvan vertaistuen avulla ja selvittää, miten läheisille tarjottu verkkovertaistuki tulee järjestää, jotta se olisi vaikuttavaa.

Rahapelaaminen vaikuttaa suuresti pelaajien läheisiin ja valitettavan moni heistä jää yksin vaikeassa tilanteessa.  Ryhmän tavoitteena on tarjota arvokasta vertaistukea oman tilanteen tueksi.

Lisätiedot: niina.hakkarainen(at)peluuri.fi