Pelirajaton –vertaistukiryhmät käynnistyvät kasvokkain

Pelirajaton-toiminnan vertaistukiryhmät aloittavat syyskuussa. Yhteensä 18 ryhmää avaa ovensa tukea hakeville - kasvokkain.

Kolme hymyilevää miestä

Monet tukeen hakeutuvat, pelaajat ja läheiset, näkevät edelleen yhtenä tärkeänä vertaistukimuotona kasvokkaiset, viikottaiset tapaamiset, eli vertaistukiryhmät. Tiukoilla varotoimenpiteillä ja kaupunkien/tapaamispaikkojen koronasuositusten mukaan toimimisen myötä ryhmätapaamiset alkavat monilla eri paikkakunnilla. 

Kasvokkaisten ryhmien lisäksi vakiintuneiksi palveluiksi muodostuneet verkkoryhmät (Zoom-ryhmät) jatkavat myös syksyllä toimintaansa. Verkkoryhmät mahdollistavat tapaamisia myös heille, joiden paikkakunnalla ei ole kasvokkaisia ryhmiä.

Ilmoittaudu oman paikkakuntasi ryhmään jo tänään!

Pääasiallisesti kaikkiin ryhmiin otetaan vielä osallistujia vastaan. Katso paikkakuntasi tarkemmat tiedot alla olevasta linkistä ja ilmoittaudu samalla ryhmään.

Vertaisryhmien paikkakunnat ovat
Espoo, Hämeenlinna, Helsinki pelaajat, Helsinki läheiset, Hyvinkää, Iisalmi, Järvenpää, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vantaa, Varkaus, Zoom-ryhmä läheisille, Zoom-ryhmä pelaajille. 

Huom! Hämeenlinnan ryhmässä on vielä tilaa ja ryhmään hakuaikaa on jatkettu!

Lue lisää ja hae Pelirajaton -vertaisryhmään

Mitä vertaistukiryhmissä tehdään? 

Monelle saattaa tulla vertaisryhmästä ensimmäisenä mieleen tilanne, jossa istutaan piirissä – usein kiikkeränepämukavilla tuoleilla – puheenvuoron siirtyessä ohjaajan sanelemana osallistujalta toiselle. Jokainen kertoo vuorollaan asiansa ja siirtyy sen jälkeen tuijottamaan hiljaa omia kengänkärkiään.

Vertaisryhmissä vallitsee välitön ja rento tunnelma. Moni kokee suurta helpotusta päästessään vihdoin puhumaan ongelmallisesta pelaamisesta, tai pelaajan läheisenä elämisestä, yhdessä toisten samassa tilanteessa olevien vertaisten kanssa. Keskustelu kulkee vapaasti ja halutessaan voi vain kuunnella.

  • Ryhmässä etsitään yhdessä työkaluja pelihimon taltuttamiseen tai läheisenä voimaantumiseen.
  • Pelaaja sekä läheinen saa ymmärrystä peliongelman sekä läheisinä olon ilmöistä, vertaisilta tukea ja apua pelaamattomuuteen tai esimerkiksi omien rajojen kiinni pitämiseen.
  • Ryhmässä keskustellaan ja pohditaan, sekä tutustutaan omien kokemusten kautta eri peliongelman ja läheistaustan teemoihin. Yhteinen keskustelu ja oma aito pohdinta johtaa usein oivalluksiin ja uuteen askelmaan kohti pelaamattomuutta ja voimaantumista.

Lue mitä on vertaistuki ja ryhmässä olleiden kommentteja omasta kokemuksestaan:
Vertaistukea ryhmässä – mistä on kyse

Ilmoittaudu suoraan Pelirajaton -ryhmään tai vinkkaa jollekin, jolle ryhmätuki voisi olla toimiva muoto.