Terapiat ja muut palvelut peliongelmaan

Haittaako oma tai jonkun sinulle tärkeän ihmisen pelaaminen elämääsi? Älä jää yksin, tukea on tarjolla! Peliongelmaan ja peliriippuvuuteen voi hakea terapiaa. Tarjolla on myös kuntoutuskursseja ja intensiivihoitoa hoitolaitoksessa.

Peluuri tukee, neuvoo ja ohjaa peliongelmissa. Ole yhteydessä meihin, jos haluat keskustella eri vaihtoehdoista.

Soita 0800 100 101
Nainen tukee toista halaamalla.

Terapiat ja niihin hakeutuminen

Peliongelmaan ja peliriippuvuuteen voi hakea myös terapiaa. Yksityisiä terapiapalveluja on paljon. Alle on listattu palveluiden etsimisessä auttavia tahoja.

Kelan kuntoutusterapia

Kela voi myöntää tukea 16–67-vuotiaiden kuntoutusterapiaa varten enintään kolmeksi vuodeksi. Ehtoina on mm. psykiatrin tekemä diagnoosi ja lausunto.

Katso ehdot ja hakeutumisohjeet Kelan sivuilta

Valviran rekisteri

Valviran ylläpitämästä rekisteristä voi tarkistaa terapeutin tai muun terveydenhuoltohenkilökuntaan kuuluvan henkilön ammattipätevyyden.

Valviran sivuille tästä

SKY ry

Etsitkö terapeuttia? Täältä löydät kognitiivisen käyttäytymisterapian ammattilaisten tiedot ja yhteystiedot alueittain.

SKY ry:n sivuille tästä

Suomen Psykologiliitto

Psykologiliiton hakupalvelusta voit hakea yksityisvastaanottoa tarjoavat psykologit, neuropsykologit ja psykoterapeutit.

Psykologihakuun tästä

Kuntoutuskursseja peliongelmiin

Useta tahot järjestävät erilaisia pelikuntoutus-, intensiivi- ja voimavarakursseja. Jos kiinnostuit ja haluat lisätietoja, ole yhteydessä suoraan kurssien järjestäjiin.

  • Ryhmä.

    Intensiivikurssit Kankaanpäässä

    Kankaanpään A-koti järjestää rahapelaajille intensiivikursseja. "Kuntoutukseen voi hakea, kun avohoidon keinot eivät riitä ja olo riippuvuuden kanssa on voimaton. A-kotiin voi olla yhteydessä kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä."

    Lue lisää A-kodin kursseista
  • Ryhmä.

    Pelirajaton - voimavarakurssit

    Pelirajaton tarjoaa ongelmallisesti rahapelejä pelaaville ja heidän läheisilleen viisipäiväisiä voimavarakursseja kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

    Lue lisää Pelirajaton -kurssista
  • Ryhmä.

    Pelikuntoutuskurssi Jyväskylässä

    Sovatek -säätiö järjestää pelikuntoutuskursseja rahapelaajille. Avomuotoinen kurssi toteutetaan 1-2 kertaa vuodessa Jyväskylässä.

    Lue lisää Sovatekin kurssista

Haluatko keskustella tilanteestasi? Soita tai chattaa meille!

Peluurin auttava puhelin, ma-pe klo 12-18. Peluurin chat, ma, ke ja pe klo 12-15. Kaikki Peluurin palvelut ovat maksuttomia.