Uusi Restart-ohjelma on digipelaajan tukena muutoksessa

Restart-ohjelma aikuisille tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille

Maksuton Restart-ohjelma tarjoaa verkossa tukea, jonka avulla voi parantaa pelaamisen hallintaa. Ehkä pelaaminen karkailee hanskasta tai läheiset ovat kommentoineen pelaamistasi – tai sitten et vielä tiedä, millaisen muutoksen edessä olet.

Hae mukaan ja löydä oma polkusi! (Linkki vie rekisteröitymisen kautta hakemukseen)

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä Restart-ohjelmaan

Etsitkö tukea rahapelaamisen hallintaan? Katso Peluurin palvelut täältä

Restart-ohjelmassa muutos lähtee itsestä. Verkkopalvelussa pelaaja pääsee pohtimaan, kaipaako pelaamiseensa muutosta, mikä on oma tavoite sekä millaista tukea tarvitsee ja miten haluaa muutoksessa edetä.

Ohjelma on tarkoitettu aikuisille tietokone-, mobiili- ja konsolipelejä pelaaville ja kestää kokonaisuudessaan noin kahdeksan viikkoa. Pelaajan tueksi ohjelma tarjoaa viikoittaisia tehtäviä sekä verkkoterapeutin.
 

Tukea muutosta etsivälle

Pelaaminen on monelle rakas harrastus. Kuten muutkin harrastukset, pelaaminen vaatii aikaa ja panostusta. Kaikille pelaaminen ei suinkaan aiheuta haittoja, eikä kaikki pelaaminen ole ongelmallista.

Joillekin pelaamisen hallinta voi olla hankalaa, jolloin pelaaminen kuormittaa muuta elämää tai läheisiä. Osa saattaakin pohtia, kaipaisivatko omat pelitavat muutosta.

Restart on arkeen helposti mukautuva verkkopalvelu, joka tarjoaa tukea muutoksen polulla.
Ohjelmaan osallistuessasi saat:

  •     Kahdeksan viikon ohjatun muutosprojektin.
  •     Oman terapeutin, jonka kanssa keskustellaan viikoittain.
  •     Viikoittain etenevän tehtäväkirjan.
  •     Tukea pohdintaan ja raamit työskentelylle.
  •     Kyselyitä, tukea ja tietoa.
  •     Säännölliset yhteydenotot varsinaisen ohjelman jälkeen.

Muutos lähtee itsestä

Restart-ohjelmassa pelaaja pääsee pohtimaan, mikä rooli pelaamisella elämässä itselle on ja kokeeko sen mutkistavan arkea. Jos tarvetta muutokselle löytyy, auttaa ohjelma löytämään vaihtoehtoja uusien tavoitteiden toteuttamiseksi. Tehtäväkirja ja verkkoterapeutti eivät kerro, miten muuttua, vaan tarjoavat näkökulmia ja apua ratkaisujen löytämiseksi.

Osallistua voi ympäri Suomen

Restart-ohjelmaan osallistutaan verkkopalvelussa. Ohjelman viikkotehtävät ja puhelut terapeutin kanssa alkavat muutaman viikon kuluessa hakemuksen täyttämisen jälkeen. Paikkoja on rajattu määrä. Ohjelma on helposti arkeen sovitettavissa, mutta pelaaja voi milloin tahansa keskeyttää ohjelman niin halutessaan.

Restart-ohjelma auttaa arvioimaan omaa pelaamista ja tukee matkaa kohti itse asetettuja tavoitteita.

Hae mukaan ohjelmaan tästä
 

Lisätietoa

  • Restart-ohjelma on maksuton ja siihen voi osallistua nimettömänä. Ohjelmaan osallistumiseen ei myöskään tarvitse lähetettä terveydenhuollosta. Tukiohjelman ytimestä löytyvät pelaajan oma kokemus sekä halu arvioida pelaamistaan.
  • Restart-ohjelman sisältö on suunniteltu digipelaajien tarpeita ajatellen. Palvelun toimintatapoihin on otettu mallia Peli poikki -ohjelmasta, joka on rahapelaajien keskuudessa ollut suosittu ja tuloksekas.
  • Osallistujan suostuessa kyselyissä kerättyjä vastauksia voidaan käyttää myös tieteellisessä tutkimuksessa. Tutkittavat aineistot käsitellään siten, ettei vastauksia voida henkilöidä tai vastaajaa tunnistaa. Tutkijat tai opinnäytetyöntekijät voivat hakea Peluurilta tutkimuslupaa aineiston käyttöön.
  • Digipelihaittoihin erikoistunut Restart-hanke (2019–2022) käynnistyi STEAN tukemana vuonna 2019 osana Peluurin ja Sininauhaliiton toimintaa.