Rajoita pelaamistasi netissä

Peliyhtiöiden pelaamisen hallinnan työkalut

Peliyhtiöillä on erilaisia nettipelaamisen hallinnan työkaluja: voit asettaa päivittäiset tai kuukausittaiset talletusrajat, tutkia tilastoja peleistäsi, sulkea itsesi peleistä tietyksi määräajaksi tai estää pääsysi tiettyjen pelien pariin.

Tutustu Veikkauksen nettipelaamisen hallinnan työkaluihin tästä.

Kaiken nettipelaamisen estävät työkalut

Peliyhtiöiden tarjoamien työkalujen lisäksi on olemassa myös kaiken nettipelaamisen estäviä keinoja. Voit

 • asentaa koneellesi esto-ohjelman.
 • estää pelisivulle pääsyn selaimessasi
 • sulkea yksittäisiä pelisivustoja

Voit myös estää peliyhtiöiden mainosten näkymisen nettiä selatessasi: se voi vähentää kiusausta pelata.

Esto-ohjelma on tehokkain keino estää nettipelaaminen

Huom! Peluuri ei ole vastuussa alla mainittujen ohjelmien toimivuudesta eikä tarjoa niiden teknistä tukea. Jos sinulla on hankaluuksia ohjelman kanssa, ole yhteydessä palvelun tarjoajaan.

Paras keino estää netissä pelaaminen on asentaa esto-ohjelma omalle tietokoneelle tai matkapuhelimeen. Esto-ohjelma estää pääsyn rahapelisivustoille hyvin tehokkaasti. Jos pelaat netissä ja haluat lopettaa pelaamisen, kannattaa asentaa esto-ohjelma laitteillesi heti.

 • Jotkut esto-ohjelmat voit asentaa itse, toisten asentamiseen tarvitset läheisen apua.
 • Katso alla olevasta taulukosta joidenkin esto-ohjelmien ominaisuuksia ja sopivuuden pelilaitteellesi.
 • Voit etsiä esto-ohjelmia myös puhelimesi sovelluskaupasta esim. hauilla "web protection" "web filter" "blocking web content".
 • * merkitty ohjelma on tarkoitettu erityisesti rahapelaamisen estämiseen.
 • Harmaalla merkittyihin ohjelmiin löydät suomenkieliset asennusohjeet sivun alaosasta. Etsi asennusohjeita myös YouTubesta.
OHJELMA
Tutustu ja
lataa
MAKSUL-
LINEN

PÖYTÄ-
KONE

MOBIILI

ASENNUS
ITSE

ASENNUS
LÄHEISEN
KANSSA

Betfilter*

x

Win
Mac
Android
iOS
  x  
Gamban* x Win
Mac
Android
iOS
x    
Gamblock* x Win
Mac
Android
iOS
x    
Mobicip x Win
Mac
Android
iOS
  x  
Netnanny x Win
Mac
Android
iOS
x    

Huomaa, että

 • Esto-ohjelma saattaa estää pääsyn myös Peluurin ja muiden avuntarjoajien sivulle. Ohjelmalla estettyihin sivuihin on usein mahdollista tehdä yksittäisiä poikkeuksia.
 • Peluuri ei ole vastuussa ulkopuolisten ohjelmien toimivuudesta. Jos asennuksessa on haasteita, paras tapa selvittää ongelma on kysyä suoraan palveluntarjoajilta.

K9 -ohjelma ei ole enää  ostettavissa tai ladattavissa ja sen tekninen tuki päättyy 30.6 2019

K9 on luonut poistotyökalun, jos tarvitset tarvitset apua sovelluksen poistamisessa tietokoneesta. Pääset lataamaan ohjelman K9 sivuilta.

Katso asennusohjeita ja muita keinoja estää pelaamista netissä alta

Gambanin käyttöönotto vaatii kaksi asiaa
1.    Ohjelman asentamisen estettävään laitteeseen sekä
2.    Käyttäjätilin luomisen ja lisenssin aktivoimisen Gambanin nettisivuilla

1. Tarkista ohjelman soveltuvuus laitteeseesi

Jos haluat ottaa Gamban esto-ohjelman käyttöön, tarkista ensin ohjelman soveltuvuus haluttuun laitteeseen. Tällä hetkellä toimivat käyttöliittymät ovat Windows, Mac, iOS ja Android, mutta ohjelman kehittyessä uusia alustoja on tarkoitus lisätä (kuten Huawei ja Linux). Gamban ohjelmaa voit etsiä laitteesi applikaatiokaupasta (kuten App Store tai Google Play -kauppa) tai Gambanin omilta verkkosivuilta.

2. Luo käyttäjätili

Gamban vaatii toimiakseen käyttäjätilin. Tilin voit luoda heidän omilla nettisivuilla https://gamban.com/.

3. Aktivoi lisenssi

Tilin lisäksi tulee olla aktiivinen laitekohtainen käyttölisenssi. Tilin luontia ja lisenssin aktivointia varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen ja maksukortin, jolta voidaan veloittaa laitteen lisenssimaksu (11,99€/vuosi per laite). Varmista, että maksukortista on aktivoitu internet-/verkkomaksaminen. Paypal on myös hyväksytty maksutapa. Tilin kautta voit tarkastella Gambanin lisenssejä ja aktiivisia laitteita.

4. Asenna ohjelma

Ohjelma asennetaan laitteeseen samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin ohjelma. Gambanin sivuilta löydät apuvideoita, joissa näytetään asentaminen vaihe vaiheelta.

Asennuksen aikana ohjelma kysyy lupaa hallinnoida laitettasi ja toimiakseen halutulla tavalla tulee ohjelmalle antaa erillinen erityisoikeus.

Asennuksen aikana kannattaa huomioida mahdolliset virustorjuntaohjelmat ja muut vastaavat suojamekanismit, jotka tyypillisesti suojaavat käyttäjiään haittaohjelmilta.

Pelinesto-ohjelmat rajoittavat laitteen käyttöä tavoilla, jotka virustorjuntaohjelmat voivat katsoa sopimattomaksi toiminnaksi.

5. Yhdistä laite ja tili

Kun olet asentanut ohjelman laitteeseesi niin ohjelmaan tulee lopuksi kirjautua gambanin käyttäjätilin tunnuksilla. Näin luodaan yhteys laitteen ja käyttölisenssin välille.

6. Testaa toimivuus

Ohjelman toimivuus kannattaa varmistaa nettiselaimen välimuistin nollauksella, laitteen uudelleenkäynnistyksellä ja lopuksi käytännön testaamisella.

Odottamattomia erityistilanteita varten kannattaa ratkaisua etsiä Gambanin omilta verkkosivuilta. Sinne on koottu liuta usein esiintyviä erikoistilanteita englanniksi. https://gamban.com/.

Useimmille peliyhtiöiille voi hakea pelikiellon joko määräaikaisena tai toistaiseksi voimassaolevasti. Ohjeet löytyvät kunkin peliyhtiön kotisivuilta tai asiakaspalvelusta. Voit myös hyödyntää erilaisia peliyhtiön tarjoamia pelaamisen seurannan ja rajoittamisen työkaluja.

Yksi vaihtoehto on estää pelaaminen tietyssä selaimessa. HUOM: Tämän eston saa kytkettyä helposti pois päältä, joten se toimii ainoastaan henkilökohtaisena muistuttajana.
 • Firefox: Block site -sovellus tästä.
 • Chrome: Block site -sovellus tästä.
 • Explorer: "Internet -asetukset" -> "Sivustot" -> "Suojaus" -> "Rajoitetut sivustot"

Peliyhtiöiden mainosten poistaminen voi auttaa vähentämään peliyllykkeitä.

 • Jos haluat poistaa mainonnan vaikutuksen, poista mainosten näkyminen kokonaan esim. Adblock plus -liitännäisen avulla.