Peluurin ja Peliklinikan lausunto arpajaislain muutosta koskien

Sisäministeriö on pyytänyt lausuntoja hallituksen esitykseen eduskunnalle laiksi arpajaislain muuttamisesta. Peluuri ja Peliklinikka ovat jättäneet lausuntonsa asiasta 5.2.2021.kokousvasara ja lakikirja pöydällä

Sininauhaliiton pelihaittapalvelut pitävät sisällään valtakunnallista neuvontaa peliongelmaisille puhelimessa ja verkossa tarjoavan Peluurin, sekä kasvokkaista tukea tarjoavan Tiltin. Palvelut ovat osa Peliklinikkaa, joka toimii rahapeliongelmiin erikoistuneena palvelukokonaisuutena.

Sininauhaliiton toiminnanjohtaja Pekka Lund sanoo ajankohtaistiedotteessa "Sininauhaliitto vaatii vastuullisempaa rahapelipolitiikkaa" (5.2.2021), että arpajaislain uudistamista tarvitaan pelaamisen aiheuttamia haittoja voidaan ehkäistä tehokkaammin.

”Arpajaislain tehtävä on säädellä pelien tarjontaa ja markkinointia ja siten vähentää ongelmallista pelaamista. Lakia säädettäessä kaikkien muiden rahapeleihin liittyvien intressien tulisi olla toissijaisia”, Pekka Lund toteaa.

Asiakastyössä kertynyttä osaamistaan hyödyntäen Sininauhaliitto on antanut arpajaislakiin kaksi lausuntoa: Tiltin ja Sininauhaliiton yhteisen lausunnon sekä Peluurin ja Peliklinikan lausunnon.

Peluuri ja Peliklinikka näkevät uudistuksessa paljon pelihaittojen ehkäisyn ja vähentämisen kannalta positiivisia toimenpiteitä, mutta myös puutteita ja tarpeita täsmennyksille. 

Peluurin ja Peliklinikan lausuntoon pääset tutustumaan tästä: