Terveen pelaamisen asialla

Sami ”Myst1s” Partanen laittaa itsensä likoon terveemmän pelaamisen puolesta. Hän tekee ongelmallisten pelitapojen arviointiin ja muuttamiseen tarkoitetun Restart-ohjelman suorissa lähetyksissä Twitch-kanavallaan. Miltä Myst1ksen pelaaminen näyttää suurennuslasin alla?

Sami "Myst1s" Partanen

Tervettä pelaamista ei saarnata, sitä johdetaan esimerkillä

Myst1s haluaa näyttää tekemällä, että omien pelitapojen tutkiminen on tervettä.  Myst1kselle terveys ja pelaaminen ovat tärkeitä. Hänen työhistoriansa onkin ollut matka kohti pelaajien fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin asiamieheksi.

Mystis on aiemmalta ammatiltaan fysioterapeutti ja on työskennellyt yliopistollisessa sairaalassa vuosia eri osastoilla. Hän aloitti esportsin ja videopeliharrastamisen kehittämisen valtakunnallisesti Suomessa maaliskuussa 2020 Kipinä hankkeessa. Tämän jälkeen hän on kerennyt rakennella SM-liigoja ja muita LAN ja online -toteutuksia nuorille ja kaikenikäisille.

”Intohimoni on kehittää ja auttaa ihmisiä meidän lempiharrastuksen, eli videopelaamisen, parissa niin paljon kuin mahdollista. Teen myös yhteistyötä peliasiantuntijana koulujen kanssa ja käyn siellä kertomassa turvallisesta ja terveellisestä pelaamisesta.”

Käsi näppäimistöllä

Terve pelaaminen on enemmän kuin pelimäärien tuijottamista

Myös Myst1s hakee yhteistyöstä näkökulman laajentamista siihen, mitä kaikkea terve ja turvallinen pelaaminen käytännössä voi tarkoittaa.

 ”Restart hankkeelta odotan paljon yhteistyötä tämän asian parissa. Lisäksi janoan oppia ja kehittää itseäni koko ajan lisää ja uskon, että Restart hankkeella on minulle myös paljon informatiivista annettavaa sekä opettavaisia vinkkejä tälle toimintakentälle.”

Restart-ohjelma on maksuton verkkokurssi omalla valmentajalla, joka tukee ongelmallisten pelitapojen arvioimisessa ja muutoksessa. Se on suunnattu täysi-ikäisille tietokone-, mobiili- ja konsolipelaajille.

Restart on auttanut jo yli seitsemääkymmentä pelaajaa löytämään omat ratkaisunsa pelaamiseen liittyviin ongelmiin. Joillekin pelaamiseen kuluva aika tai raha on ollut muutoksen kohteena, toiset taas ovat keskittyneet etsimään pelimaailmaan kadonnutta opiskelumotivaatiota tai hallitsemaan peleissä kuumenevia tunnereaktioitaan. Peliongelmat voivat olla monenlaisia.

Seuraa Myst1ksen matkaa

Myst1s tekee koko Restart-ohjelman avoimesti streameissaan. Streamit sisältävät sekä itsenäisen tehtävien osuuden, että valmentajan kanssa käytävän puhelinkeskustelun. Keskustelut streamataan maanantaiaamuisin ja tehtävät torstaisin tai perjantaisin. Tallenteet ovat katsottavissa Myst1ksen Twitch-kanavalla kahden viikon ajan.

Myst1ksen Twitch 

Myst1s TikTokissa

Mietitkö, onko oma pelaaminen tasapainossa?

Liity Myst1ksen matkaan.

Hae Restart-ohjelmaan