Viimeinen niitti -rahapelit jäivät Tehostartin myötä

Kun velkojat ottivat puolisooni yhteyttä, se oli viimeinen niitti. Minun oli pakko kertoa hänelle ja aikuisille lapsilleni tilanteestani: kaikista veloistani ja ulosotostani, johon hakeuduin omaehtoisesti muutama vuosi aiemmin.

Nainen pilkillä koiran kanssa.

Tyttäreni oli nuorempana toiminut pelinhoitajana useita vuosia, joten peliongelma oli hänelle tuttu asia. Kun hän sai tiedon peliaddiktiostani ja sen mukanaan tuomasta velkakierteestä, hän ensin ripitti minut perusteellisesti ja sen jälkeen edellytti, että lähden heti hakemaan apua, "yksin et selviä". 

Hän oli tarkistanut, että Peluurissa oli alkamassa Tehostartti, johon ehtisin mukaan. Saman puhelinkeskustelun aikana hän valvoi, että luon tunnuksen Peluuriin ja jätän hakemuksen. 

Lopuksi hän sanoi ikuisesti mieleeni jääneet sanat: "Vaikka oletkin tuollainen valepukki, olet minulle tärkeä." 

Peliurani oli kestäänyt lähes 40 vuotta. Taloudellinen tilanne heikkeni syveten mahtavaksi velkakierteeksi viimeisten seitsemän vuoden aikana. Kuitenkaan en koskaan aiemmin ollut hetkeäkään ajatellut hakevani mistään apua. Minulla oli vahva pelaajaidentiteetti: rahaa tulee ja rahaa menee ja osaan jo ict-taustani vuoksi tunnistaa random-kulkuja peleissä. 

Olin silti hyvin tietoinen, että olen peliaddikti, mutta en kokenut tarvitsevani apua pelaamattomuuden saavuttamiseen – en halunnut lopettaa pelaamista. 

Peluurin Tehostartti oli vapauttava kokemus. Vaikka olisin toivonut vielä enemmän chat-kertoja ja jossain määrin jopa vertaistukijan kommentointeja jätettyihin viesteihin, minulle avautui aivan uusi maailma. Linjalla oli henkilöitä, joiden kautta peilasin omaa peliuraani, nousuja ja laskuja. 

Tutustuin kaikkeen materiaaliin, jota Tehostartissa oli saatavilla. Merkittäviä ymmärryksen avaajia itselleni olivat Matti Nokelaisen video peliadditiosta sekä vertaistukijan video siitä, miten läheiset voivat kokea peliaddiktion paljastumisen.  

Minulle Peluurin Tehostartti oli nimensä mukaan tehostartti, jota tarvitsin juuri siinä hetkessä. 

Ymmärsin myös, että pelkkä Tehostartti ei riitä. Jatkoin eri palveluiden parissa, suoritin vertaistukikoulutuksen ja olen aloittamassa toista omaa Teams-vertaistukiryhmääni helmikuussa. Pelit jäivät Tehostartin myötä! 

Oman tarinansa kertoi Ale, joka toimii vertaisohjaajana Pelirajattomassa.

Peluuri täyttää tänä vuonna pyöreät 20 vuotta. Toimintamme aikana olemme kehittyneet auttavasta puhelimesta monipuoliseksi palvelukokonaisuudeksi. Tehostartti muutokseen -ryhmä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Ryhmiin on vuosien varrella osallistunut reilu 800 ongelmallisesti pelaavaa.

Tutustu rahapelaajille tarkoitettuun Tehostartti -ryhmään