Tukea talous- ja velkaongelmiin

Huolettaako sinua omat tai sinulle tärkeän ihmisen rahapelaamisesta johtuvat velat? Olipa tilanteesi mikä tahansa, keinoja on ja aina voi tehdä jotakin. Älä jää yksin, tukea on tarjolla!

Peluuri tukee, neuvoo ja ohjaa peliongelmissa. Ole yhteydessä meihin, jos haluat keskustella tilanteestasi.

Soita 0800 100 101
Nainen makaa sohvalla, älypuhelimen näytöllä Peluurin logo.

Vinkkejä velkojen selvittelyyn

Raha-asioiden hoitaminen ja maksujärjestelyiden tekeminen helpottavat velkatilanteen aiheuttamaa ahdistusta ja huolta. Tämä lievittää usein myös halua pelata. Peliongelman hoitaminen kulkee käsi kädessä raha- ja velkaongelmien selvittelyn ja ratkaisemisen kanssa.

 1. Selvitä velkatilanteesi

  Positiivisesta luottorekisteristä voit tarkistaa luottojesi kokonaismäärän ja yksittäisten luottojen tiedot kuten velkasaldon, viimeisimmän maksutapahtuman, korot ja kulut. Näet myös tiedot maksuerän viivästymisestä, jos viivästys on yli 60 päivää.

  Tarkista luottojesi tiedot Postiivisesta luottorekisteristä
 2. Maksuvaikeuksissa ota yhteyttä velkojiisi

  Jos et pysty maksamaan luottoa takaisin eräpäivänä, ota heti yhteys velkojaan ja sovi uudesta maksupäivästä tai uudesta maksusuunnitelmasta. Sama koskee myös vuokranantajaa, perintätoimistoa tai ulosottoa. Hae tietoa: Tutustu esim. Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuihin perintä- ja maksujärjestelyistä.

  KKV: Näin perintä etenee
 3. Estä lisävelkaantuminen

  Lisävelkaantuminen kannattaa estää. Jos luottotietosi ovat vielä voimassa, tee itsellesi vapaaehtoinen luottokielto Positiivisen luottorekisterin sähköisellä lomakkeella.

  Lue lisää vapaaehtoisesta luottokiellosta
Kolikoita pinossa, kädet rakentavat rahapinoa.

Talousongelmien ratkaiseminen kannattaa, mutta ei hoida pois peliongelmaa

Peliongelma vaikeutuu usein ajan kuluessa, kun pelaamiseen käytetty aika lisääntyy ja rahasummat kasvavat. Kun oma maksukyky loppuu, kiusausta pelata lainarahalla voi olla vaikeaa vastustaa. Ystäviltä tai muilta läheisiltä lainaaminen, kulutusluotot, pankkilainat ja pikavipit helpottavat tilannetta vain hetkeksi. 

Unelma suuresta voitosta

Kun rahat eivät enää riitä elämiseen ja velat painavat mieltä, voit nähdä ainoaksi ratkaisuksi suuren voiton, joka kuittaisi kaikki peleihin menetetyt rahat. Pelaamalla taloudellinen ahdinko voi unohtua hetkeksi. Tosiasia kuitenkin on, että suuri voitto jää haaveeksi ja sitä jahtaamalla ongelma syvenee. 

Lue rahapelaamiseen houkuttelevia ajatuksia

Talousongelmat eivät ratkea pelaamalla, eikä tappioita saa pelaamalla takaisin.

Hoida myös rahapeliongelmaa

Raha-asioiden hoitaminen ja maksujärjestelyiden tekeminen helpottavat usein stressiä henkistä pahoinvointia. Maksujärjestelyt eivät kuitenkaan ratkaise itse peliongelmaa. Taloudellisen ongelman ratkaiseminen kulkee käsi kädessä peliongelman hoitamisen kanssa. Myös esimerkiksi järjestelylainojen ja Takuusäätiön takauksen saamisen ehtona on, että peliongelma on ollut hallinnassa tietyn ajan.

Lue miten vähentää tai lopettaa

Lue lisää Takuusäätiön takauksesta

Haluatko keskustella tilanteestasi? Soita tai chattaa meille!

Peluurin auttava puhelin ma-pe klo 12-18. Peluurin chat ma, ke ja pe klo 12-15. Kaikki Peluurin palvelut ovat maksuttomia.